پیاز زرد
پیاز زرد Onion گیاهی است دوساله یا چند ساله که در سبزي كاري به طور محصول يك ساله كاشته مي شود ، یکی از سبزیجات پرمصرف در جهان است که به راحتی رشد می کند و فضای زیادی را اشکال نمی کند. قسمت مورد مصرف پیاز قسمت زیرزمینی آن است و ساقه هوایی آن آبدار و توخالی بوده که کمتر مورد مصرف قرار می گیرند. پیاز زرد همانطور که از نامش پیداست دارای پوسته های کاغذی قهوه ای متمایل به زرد بوده ولی لایه های داخلی سفید رنگ می باشند. پیاز زرد پیازی است با بوی تند، گرد و درشت است و بازدهی خوبی دارد که در طبخ گوشت، سوپ، خورش طعم و عطر بسیار خوبی ایجاد کرده و همچنین در تهیه انواع سسها مصرف میشود و جز پرکاربردترین پیازها میباشد.
تکثیر :
تکثیر پیاز از طریق کاشت بذر بصورت مستقیم یا غیر مستقیم صورت میگیرد. بدین صورت که بعد از تهیه بستر مناسب کشت، زمین مزرعه را تا عمق 20 سانتیمتری شخم زده و کود دامی با خاک مخلوط می گردد. سپس 2 تا 3 عدد از بذر پیاز در عمق 1 تا 2 سانتیمتری خاک و به فواصل 7 تا 10 سانتیمتری از هم کاشته و با یک لایه نازک خاک نرم بروی بذر ها پوشانده شده و آبیاری صورت می گیرد بطوری که تا زمان جوانه زنی بایستی همواره بستر کشت مرطوب باشد ولی غرق آب نه. دمای مناسب جهت جوانه زنی 19 تا 23 درجه سانتی گراد بوده و بعد از حدود 7 تا 10 روز جوانه ها شروع به رشد می کنند. بعد از گذشت 120 تا 140 روز زمانی که بخشی از غده پیاز از خاک بیرون زد و 50 درصد و یا حداقل یک سوم برگ های پیاز به طرف پایین خمیده شده باشد، زمان برداشت پیاز فرا میرسد.
جهت کاشت از طریق نشا، بذور در داخل خزانه کاشته شده و در موقع مناسب آنها را به زمین اصلی منتقل می کنند. مدت خزانه گیری بین 6 تا 10 هفته می باشد.
نور :
پیاز زرد بدلیل روز بلند بودن برای رشد مناسب و ایده آل به تابش آفتاب کامل نیاز دارد و کیفیت غده های پیاز با میزان نور دریافتی رابطه مستقیم دارد بصورتی که اگر نور آفتاب زیاد باشد میزان بذر تولیدی و میزان غده های پیاز افزایش می یابد.
آبیاری :
پياز زرد برای رشد به آبیاری متوسط و منظمی نياز دارد و بایستی به طور مداوم اطراف ریشه رطوبت داشته باشد ولی غرق آب نه چون آب زیاد از حد باعث ديررس شدن و زردي برگها مي شود ، از طرف ديگر كم آبي باعث افت عملكرد محصول مي گردد.
دما :
پیاز زرد به دمای 13 تا 24 درجه سانتی گراد نیاز دارد تا غده های پیاز با کیفیت شوند. بطوریکه دمای بالای 27 درجه سانتی گراد و کمتر از 13 درجه سانتی گراد باعث کاهش رشد پیاز میگردد بنابراین بهترين محيط براي رشد پياز و تشكيل غده، آب و هواي خنك و روزهاي بلند است.
خاک :
پیاز زرد برای رشد مطلوب و تولید پیاز با کیفیت نیاز به خاک حاصلخیز، نیمه سبک شنی – لومی با زهکش مناسب دارد.
لازم به ذکر است که خاک های رسی و سفت برای کشت پیاز مناسب نمی باشد. و همچنین پیاز اسيديته خاك بسيار حساس است . بهترين محصول پياز در خاكهايي با ph 5/6 تا 5/8 رشد میکند.
.:: بذر پیاز زرد در فروشگاه کشاورزی سعید هم به صورت فله ای (برای حجم بالا) و همچنین بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.