موسیر
موسیر Persian shallot گیاهی است یکساله که بومی ایران میباشد. موسیر گياهي است پايا و قسمت زير زميني اش متورم كه ريشكها از آن بيرون آمده و اين تورم كه روي آنها پوششي سفيد رنگ ياصورتي پوشانيده است. برگهاي آن نواري بهرنگ سبز تيره - گلها كوچك - صورتي يا مايل به سبز كه به صورت يك چتر درانتهاي ساقه استوانه اي گلدهنده به ارتفاع 50 -60 سانتيمتر ظاهر ميشود و دانه هاي آن سياه است. از موسیر به دلیل طعم و عطر خاصی که دارد، درون بسیاری از غذاها و دسرها استفاده می شود.
تکثیر :
تکثیر موسیر از طریق کاشت بذر (بصورت مستقیم و غیر مستقیم) و تقسیم حبه انجام می گیرد . جهت کاشت بذر بعد از آماده سازی بستر کشت، بذرها را در عمق 6 تا 7 میلی متری با فاصله 15 تا 20 سانتی متری کاشته و آبیاری انجام می گیرد. بعد از حدود 7 تا 14 روز جوانه ها شروع به رشد می کنند. بعد از جوانه زنی تا زمان انتقال در معرض ۶ تا ۸ ساعت آفتاب قرار دهید. زمانی که نشا ها به حدود 12 تا 15 سانتی متر رسید، نشاها به زمین اصلی منتقل می گردد. اگر از روش کشت مستقیم بذر استفاده می کنید زمان کاشت در مناطق سردسیر در اواخر زمستان و اوایل بهار و در مناطق گرمسیر اوایل پاییز تا اوایل زمستان است.
نور :
موسیر جزو سبزیجات نور دوست می باشد که برای رشد مناسب و ایده آل خود نیاز به مکانی دارد که نور کامل آفتاب به آن برسد. (حداقل 6 الی 8 ساعت)
آبیاری :
موسیر برای رشد بهینه به آبیاری متوسط و منظمی نیاز دارد. در صورتی که آبیاری بطور متناوب و منظم انجام نگیرد، گیاه رشد خوبی نداشته و برگ های این گیاه شادابی خود را از دست داده و پژمرده می شوند. آبیاری بیش از حد گیاه منجر به از بین رفتن غده موسیر می شود.
دما :
دمای متوسط سالیانه برای رشد ایده آل موسیر ۱۰ تا ۱۳ درجه سانتی گراد می باشد.
خاک :
موسیر برای رشد مطلوب غده به در خاک سبک و شنی و همچنین خاک های حاصلخیز نیاز دارد. خاک های شنی، سیلتی و لومی که به خوبی زهکشی شده باشند بهترین خاک برای کشت بذر موسیر می باشند.
.:: بذر موسیر در فروشگاه کشاورزی سعید به صورت بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.