فلفل هابانرو
فلفل هندی یا هابانرو Habanero hot pepper یک نوع فلفل تند و تیز است از خانواده فلفل های دلمه ای و دارای سایز کوچک حدوداً بین ۴ تا ۵ سانتی متر می باشد نام این فلفل از شهر لاهابانا یا هابانا واقع در کشور کوبا اقتباس شده. این فلفل در رنگهای مختلف دیده میشود، اما رایجترین رنگهای فلفل هندی، قرمز و نارنجی هستند. این فلفل که زادگاهش آمازون است، یکی از گرمترین و تندترین فلفلهای دنیاست. به همین دلیل برای تهیه سس تند و تیز چیلی حتما از فلفل هندی استفاده میکنند.خواص فلفل هندی که به نام فلفل هابانرو نیز شناخته میشود فراوان است.امروزه مکزیک اصلیترین تولید کننده فلفل هابانرو در جهان است. این فلفل در سرزمین آفتاب و جایی که خورشید بیوقفه میتابد رشد میکند. هابانرو یا فلفل هندی در شرایط مناسب سالها تولید میشود و نیازی نیست که دوباره آن را بکارید.معیار تندی این فلفل ۱۵۰۰ است و به این معناست که فلفل بسیار تندی دارد.
تکثیر :
تکثیر فلفل هابانرو از طریق بذر (غیرمستقیم از طریق کاشت نشاء) تکثیر میشود. برای کشت غیرمستقیم بستر کشت مناسب ( کمپوست، کوکوپیت و خاک باغچه) را در یک سینی نشاء با زهکشی مناسب ریخته، سپس جهت مرطوب شدن بستر آبیاری انجام می گیرد، بذر فلفل هابانرو بر روی بستر خاک قرار داده و روی آن با لایه نازکی از کود پوشانده می شود (عمق کاشت 4/0 تا 6/0 سانتی متر) و در نهایت گیاه را آبیاری و تا زمان جوانه زنی مرطوب نگه داشته می شود، لازم به ذکر است که دمای جوانه زنی بین ۲۱ تا ۳۵ درجه سانتی گراد است و بعد از حدود ۱۰ روز جوانه ها شروع به رشد می کند. بعد از اینکه نشا به ارتفاع 10 تا 12 سانتیمتری رسید آن را به زمین اصلی منتقل کرده و به فاصله 40 تا 50 سانتیمتراز همدیگر نشا کاری انجام می گردد. و بعد از 90 تا 100 روز برداشت فلفل دلمه ای شروع می گردد.
نور :
فلفل هابانرو جهت رشد مناسب و ایده آل به تابش آفتاب مستقیم نیاز دارد (روزانه حداقل 5 الی 6 ساعت از نور خورشید)
نیاز نوری فلفل هابانرو در زمان گلدهی بالاتر می باشد و باعث تسریع در گلدهی می گردد و نور کم باعث رنگ پریدگی برگها و ریزش گلها می شود.
آبیاری :
فلفل هابانرو برای رشد مناسب به آبیاری کافی و منظم نیاز دارد. منتهی بعد از شروع گلدهی برای قوی تر شدن ریشه ها بایستی میزان آبیاری کاهش داد. لازم به ذکر است که آبیاری کم باعث ریزش گلها، پژمردگی و تولید میوه های کوچک و در مقابل بیاری بیش از حد، گیاه را نسبت به بیماری ها حساس نموده باعث خفگی ریشه، زرد شدن و در موارد شدیدتر باعث از بین رفتن گیاه می گردد.
دما :
فلفل هابانرو جزو گیاهان گرما دوست است و به سرما و به ویژه یخبندان حساس می باشد و بهترین دما جهت رشد مطلوب 27 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد و حداقل دمایی را که می تواند تحمل کند، دمای ۱۵ درجه سانتیگراد است.
خاک :
بهترین بستر برای پرورش فلفل هابانرو ترکیب خاک های لومی یا شنی، خاک باغچه با ورمیکولیت یا پرلیت با زهکشی مناسب می باشد.
.:: بذر فلفل هابانرو در فروشگاه کشاورزی سعید به صورت بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.