شلغم
شلغم دو رنگ Turnip گیاهی ایت یکساله که بومی اروپا و آسیای میانه می باشد. شلغم دورنگ جزو سبزیجات ریشه ای خنک است و همانطور که از نامش پیداست قسمت خوراکی آن ریشه می باشد. دارای برگ های کشیده و پرزدار است و شلغم دو رنگ در اندازه و شکل های مختلفی وجود دارد و دارای ظاهر زیبا و رنگ ریشه دورنگ (نیمه بالایی بنفش و نیمه پایینی سفید رنگ) است و رنگ گوشت آن سفید رنگ بوده که بصورت خام و پخته مصرف می شود و برای جلوگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است.
تکثیر :
تکثیر شلغم دورنگ از طریق بذر می باشد. در صورت کشت در بهار محصول پیش رس بدست می آید. اما مناسب ترین زمان کشت شلغم، پائیز و اوایل شهریور ماه است، که محصول بهتری برداشت شود. به این منظور بعد از آماده سازی بستر کشت، بذرها را در ردیفهای ایجاد شده کاشته و با خاک پوشانده می شوند. دقت کنید پاشیدن بذرها برای شلغم دو رنگ باید به صورتی باشد که بذرها در عمق 5/0 تا 1 سانتیمتری خاک قرار بگیرند و در فواصل 30 سانتیمتر، 3 تا 20 دانه قرار گرفته باشد. بالافاصله پس از کاشت بذر، زمین را آبیاری می گردد تا بذرها زودتر جوانه بزنند. بعد از 5 تا 7 روز جوانه ها شروع به رشد می کنند، جوانه های ضعیف تر تنک می گردد بطوری که در نهایت جوانه های در حال رشد حدود 10 سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند تا فضای کافی برای تشکیل ریشه فراهم شود. بعد از حدود 45 تا 90 روز زمان برداشت شلغم دو رنگ فرا می رسد.
نور :
شلغم دو رنگ به نور آفتاب کامل ( حداقل 6 ساعت نور در روز) نیاز دارد.
آبیاری :
شلغم دو رنگ برای رشد ایده آل و تولید محصول آبدار و خوش طعم به آبیاری متوسط و منظمی نیاز دارد بنابراین سطح خاک نباید کامل خشک شود. آبیاری بیش از حد باعث خفگی گیاه می شود. لازم به ذکر است که در تابستان که هوا گرمتر است به آبیاری بیشتری نیاز دارد.
دما :
شلغم دو رنگ جزو محصولات فصل خنک می باشد و در دمای متوسط و رطوبت نسبی زیاد رشد ایده آلی دارد. ولی نسبت به سرمای زیاد حساس است از این جهت نباید دما از 10 درجه سانتی گراد کمتر شود.
خاک :
شلغم دو رنگ قابلیت رشد در هر نوع خاکی را دارد ولی در ترکیب خاک شنی، ماسه ای، لومی مرطوب و خوب زهکشی شده بهترین محصول را می دهد.
.:: بذر شلغم در فروشگاه کشاورزی سعید هم به صورت فله ای (برای حجم بالا) و همچنین بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.