ریحان ایتالیایی
ریحان ایتالیایی Italian Basil دارای برگهای بزرگتر از انواع دیگر ریحان و عطر و طعمی دلنشین دارد. زادگاه این گیاه اروپا است اما امروزه در اکثر نقاط دنیا که شرایط کشت برای سبزیجات مناسب باشد کشت و برداشت میشود. علاوه بر مصرف خام از این نوع ریحان در پخت و پز، انواع سالاد، پیتزا، لازانیا، تهیه سس پستو و… استفاده میشود و عطر و طعم بینظیری به غذا یا چاشنی میدهد. طعم ریحان ایتالیایی مقداری شیرینتر از انواع دیگر است و این یکی از دلایل محبوبیت آن است.
تکثیر :
تکثیر ریحان ایتالیایی سبز مانند کاشت انواع بذر سبزیجات از طریق بذر بوده و به دو روش مستقیم و غیرمستقیم صورت می گیرد. روش مستقیم معمولا اواسط فروردین ماه تا اواخر خرداد ماه که هوا و دما برای کاشت این بذر مناسب است. به این منظور بعد از تهیه بستر کاشت مناسب برای رشد و نمو ریحان سبز، بذرها را 8 تا 24 ساعت در آب ولرم خیسانده و سپس آنها را روی خاک آماده شده پاشیده و در نهایت با یک لایه نازک از خاک بستر روی بذرها پوشانده تا بهترین حالت رشد آنها فراهم آید. در کاشت ردیفی نیز بذر ها عمق 5/0 تا 1 سانتی متری با فاصله 15سانتی متری کاشته می شود . جهت آبیاری بایستی با آبپاش اقدام شود تا بذور جابجا نشوند. بعد از حدود 3تا 4 روز جوانه ها شروع به رشد میکنند. زمان برداشت ریحان ایتالیایی معمولا در اوایل تابستان هنگامی که بزرگ و دارای چند برگ شد، می باشد و همینطور نوبت دوم برداشت در اواخر تابستان و اواسط پاییز است.
نور :
ریحان ایتالیایی سبز برای رشد و نمو به نور آفتاب کامل (4 تا 7 ساعت در روز) ولی در تابستان که شدت تابش نور خورشید زیاد است بهتر است از تابش مستقیم نور خورشید در ظهر روی گیاه خودداری کرد.
آبیاری :
ریحان ایتالیایی سبز برای رشد مطلوب به نحوه آبیاری حساس می باشد و آبیاری منظم و متوسطی را می طلبد. چون ریحان ایتالیایی سبز از جمله سبزیجاتی است که قدرت تحمل چندانی در برابر کم آبی نداشته و در صورت خشکی به سرعت از بین می روند؛ از این رو توصیه می شود بستر کشت را قبل از جوانه زنی بذرها همواره مرطوب نگه دارید. بعد از سبز شدن گیاه نیز آبیاری را منظم بطوری که در فواصل آبیاری بستر خاک بایستی نسبتا خشک باشد، انجام دهید. در حین آبیاری سعی شود تا حد امکان از پاشیدن آب بر روی برگ های گیاه خود داری کنید. همچنین از آبیاری گیاه در ساعات گرم روز خودداری و در هنگام صبح زود یا غروب انجام گیرد.
دما :
ریحان ایتالیایی سبز در آب و هوای معتدل تا گرم و مرطوب رشد ایده آلی دارد و به دماهای پائین و یخبندان حساس است و در مقابل در دماهای بالاتر از ۳۵ درجه سانتی گراد اندامهای هوایی کیفیت خود را از دست داده و طعم و مزه آنها تلخ و ناخوشایند میگردد
خاک :
ریحان ایتالیایی سبز به خاک حاصلخیز مرطوب و خوب زهکشی شده، کمی اسیدی یا pH طبیعی 6 تا 7 نیاز دارد و ترکیب خاک باغچه، ورمی کمپوست و خاک برگ مناسب ترین بستر خاکی می باشد.
.:: بذر ریحان ایتالیایی سبز در فروشگاه کشاورزی سعید هم به صورت فله ای (برای حجم بالا) و هم به صورت بسته بندی2 گرمی و همچنین بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.