روکولا
روکولا(آروگولا)
این یک گیاه برگدار باستانی است که در حال حاضر مورد علاقه سرآشپزها در سراسر جهان است. این یک گیاه خاص در بخش کاهوها از مواد غذایی شما است که تهیهاش میتواند پرهزینه باشد. رشد آروگولا از بذر آسان است، چه در باغچه و چه در یک گلدان در بالکن، و البته بذرها نیز ارزان هستند. بنابراین با ما همراه باشید تا با چگونگی کاشت سبزی روکولا آشنا شوید.
تکثیر :
تقریبا مانند هر گیاه دیگر، روکولا نیز خاک غنی و خوب زهکشی شده را ترجیح میدهد (پیاچ خاک بین ۶ تا ۶.۵ باشد). با این شرایطهای گوناگونی را تحمل میکند. به محض اینکه خاک در بهار برای کاشت آماده شد، در فضای بیرون و در معرض آفتاب کامل با کمی سایه گیاه را قرار دهید. برای برداشت در پاییز یا اوایل زمستان در اواخر تابستان کاشت روکولا را انجام دهید.
بذرها را در عمق نیم سانتیمتر و با فاصله 2 سانتیمتر از یک دیگر در ردیفهایی با فاصله 10 سانتیمتر از هم بکارید. از طرفی میتوانید بذرهای روکولا را به تنهایی پخش کنید و از طرف دیگر با سایر سبزیجات مخلوط کنید و سپس بکارید. پس از کاشت، در طی چند روز بذور جوانه میزنند.
بیشتر گیاهان برگ دار را میتوان مستقیم در زمین کاشت و گیاه روکولا نیز از این قاعده مستثنا نیست. مانند اکثر گیاهان باغی، راز نحوه رشد روکولا با موفقیت در کارهایی است که شما قبل از کاشت بذر انجام میدهید. قبل از کاشت روکولا مقداری کود و یا کمپوست خوب پوسیده شده را اضافه کنید تا نیاز گیاه به رطوبت و مواد مغذی تامین شود.
نور :
روکولا برای رشد و نمو به نور آفتاب نسبی(2 تا 3 ساعت در روز) ولی در تابستان که شدت تابش نور خورشید زیاد است بهتر است از تابش مستقیم نور خورشید در ظهر روی گیاه خودداری کرد.
آبیاری :
تا قبل از جوانهزنی اجازه ندهید که خاک خشک شود و همیشه خاک را مرطوب نگه دارید، در اوایل رشد نیز روزانه آبیاری شود و خاک همیشه مرطوب باشد، بعد از رشد کامل گیاه هر زمان که خاک خشک شد اقدام به آبیاری کنید، رطوبت همیشگی پای بوتهها گیاهان ترد تر و خوش طعمتری به وجود میآورد.
دما :
روکولا در آب و هوای معتدل تا گرم و مرطوب رشد ایده آلی دارد و به دماهای پائین و یخبندان حساس است و در مقابل در دماهای بالاتر از ۳۵ درجه سانتی گراد اندامهای هوایی کیفیت خود را از دست داده و طعم و مزه آنها تلخ و ناخوشایند میگردد.