ذرت شیرین (بلال)
ذرت (بلال) sweet corn گیاهی است یکساله و در تمام مناطق امکان کشت دارد. دانه های ذرت نرم و شیری بوده و به دلیل میزان بالای قند دارای طعم شیرین تری هستند. از ذرت (بلال) بیشتر بصورت بخارپز و پخته مورد استفاده قرار می گیرد.
تکثیر :
کاشت ذرت همانند دیگر صیفی جات از طریق بذر به دو طریق کشت مستقیم و کشت غیر مستقیم می باشد. بدین منظور بعد از تهیه بستر کشت مناسب به دو روش کشت خطی (فاصله ی بین ردیف ها ۷۰ تا ۱۰۰ سانتی متر و فواصل بوته ها ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر) و کشت پشته ای (فاصله پشته ها ۱۰۰ سانتی متر و در هر پشته ۵ عدد بذر قرار می گیرد) زمین کشت آماده سازی شده و مطابق توضیحات بذور ذرت کاشته شده و آبیاری بطوری که بستر کشت همواره مرطوب باشد، انجام میگیرد. بعد از حدود 10 تا 14 روز جوانه ها شروع به رشد می کنند. بعد از رشد جوانه ها هر 3 تا 5 روز آبیاری ادامه می یابد توجه داشته باشید که ذرت اصلا تحمل تشنگی را ندارد. بنابراین ریشههای ذرت را که در سطح خاک رشد کردهاند را جدا نکنید. بعد از حدود 72 روز یعتی وقتی کاکلهای ابریشمی انتهای چوب ذرت، قهوهای رنگ شدند، ذرتها آماده برداشت هستند.
نور :
ذرت برای رشد به آفتاب کامل نیاز دارد.
آبیاری :
ذرت به کم آبی حساس می باشد و برای رشد بهتر و تولید محصول ایده آل و تراکم خوب دانه ها به آبیاری و رطوبت بالا نیاز دارند. بنابراین لازم است مخصوصا در زمان تولید دانه و گرده افشانی خاک پای بوته ها همواره رطوبت داشته و جهت بالا بردن کیفیت و تراکم دانه ها در زمان تشکیل دانه ها و رشد بلال نیز باید آبیاری به طور منظم و زیاد انجام شود.
دما :
ذرت جزو گیاهان گرما دوست می باشد و هوای گرم در کیفیت محصول موثر است پس برای رشد مناسب به دمای بین 16 الی 24 درجه سانتی گراد نیاز دارد.
خاک :
ذرت امکان رشد در هر نوع خاکی را دارد ولی برای عملکرد بهتر خاک های شنی سبک با زهکش بالا نیاز دارد تا نیاز به آب کمتری داشته و به سرعت خشک نشود و رطوبت را به میزان کافی در خود نگه دارد.
.:: بذر ذرت در فروشگاه کشاورزی سعید هم به صورت فله ای (برای حجم بالا) و همچنین بسته بندی های شرکتی عکس دار موجود میباشد. در پایان به دلیل انتخاب محصولات کشاورزی سعید از شما کمال تشکر را داریم. ::.